IEX Group Cijfers Eerste Halfjaar 2023

Solide eerste halfjaar voor IEX Group

IEX Group heeft het eerste halfjaar 2023 afgesloten met een EBITDA van 0,44 miljoen euro op een omzet van 2,4 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 0,24 miljoen euro, waardoor de winst per aandeel uitkwam op 6,7 eurocent. Deze solide resultaten werden behaald ondanks de uitdagende advertentiemarkt. Die stond onder druk door de onzekere macro-economische omstandigheden en de lage volatiliteit op de beurzen.

Het aantal betalende abonnees van IEX Premium groeide verder. Daardoor kwam de omzet uit abonnementen 7 procent hoger uit. Door de daling van de advertentie-inkomsten kwam de totale omzet met 2,4 miljoen euro circa 5 procent lager uit dan in het eerste halfjaar van 2022.

De strategie van IEX Group om hoogwaardige content (analyse en advies) aan te bieden ten behoeve van betalende abonnees heeft er voor gezorgd dat IEX Group minder afhankelijk is geworden van de advertentiemarkt. IEX blijft investeren in de verbetering van het productaanbod aan Nederlandse en Belgische beleggers. In de eerste helft van 2023 werd het beleggingsblad IEX Expert geïntroduceerd dat wekelijks verschijnt. Op 30 juni werd een zeer succesvolle IEX Beleggersdag georganiseerd.

Verwachtingen

IEX blijft afhankelijk van de volatiliteit en de stemming op de effectenbeurzen. Op basis van de huidige inzichten verwacht IEX dat de omzet en winst in het tweede halfjaar hoger zullen uitkomen dan in het eerste halfjaar van 2023.

Voor nadere informatie:

IEX Group N.V.
M. Termeer - CEO
e-mail: ir@iexgroup.nl

 

Het volledige halfjaarbericht zal uiterlijk 8 september a.s. op de website worden geplaatst. Op de halfjaarcijfers is geen accountantscontrole toegepast.