IEX meldt aanstelling Erik Mauritz

IEX investeert in de uitbreiding van de premium content met de aanstelling van Erik Mauritz als hoofd van het analistenteam

Per 1 december aanstaande start Erik Mauritz als hoofd van het analistenteam van IEX. Mauritz heeft een enorm trackrecord in de financiële sector, waaronder als Head of Exchange Traded Solutions bij BNP Paribas en Head of Public Distribution bij ABN AMRO Markets Benelux. Met de komst van Mauritz bestaat het team uit 8 analisten, onder wie 3 technische analisten en 5 fundamentele analisten.

Mauritz gaat zich o.a. toeleggen op de uitbreiding van de Premiumcontent met macro- en sectoranalyses, videocontent en het ontwikkelen van nieuwe betaalde contentproposities. Daarnaast zal hij pro-actief naar buiten treden om de visie van IEX op het gebied van beleggen uit te dragen.

Met deze stap investeert IEX in een verdere uitbreiding van de Premiumcontent en het verbeteren van zijn marktleiderspositie op het gebied van specifieke informatie voor particuliere beleggers.

CEO Mark Termeer: 'Wij zijn zeer verheugd dat Erik per 1 december onderdeel gaat uitmaken van het IEX-analistenteam. Met zijn komst versterken wij de kennis en kunde binnen onze organisatie op het gebied van financiële markten en derivaten. Met deze stap kunnen wij consumenten nog beter helpen om de juiste beleggingsbeslissingen te nemen'.

Erik Mauritz: ‘Steeds meer particulieren beleggen in aandelen en hebben hierbij behoefte aan relevante informatie. IEX is de enige partij die deze groep van hoogwaardige fundamentele en technische analyses voorziet en ik zie er naar uit deze service verder uit te breiden.’