IEX Group neemt Beurs.nl over van New Skool Media

IEX Group NV, de leidende partij op het gebied van online beleggersinformatie in de Benelux, is verheugd de overname van Beurs.nl van New Skool Media bekend te kunnen maken.

Beurs.nl

Beurs.nl is één van de grotere beleggingssites voor particuliere beleggers in Nederland. Met realtime koersen van de belangrijkste wereldwijde aandelenindices en actuele nieuwsberichten is Beurs.nl voor vele beleggers dé startpagina. Daarnaast biedt de nieuwsbrief ‘Beurs.nl Update’ ieder uur van de dag het laatste beursnieuws en indices.

Strategie IEX Group 

De overname van Beurs.nl past in de strategie van IEX om zijn positie als grootste beleggingsinformatieplatform in de Benelux verder uit te bouwen. Schaalgrootte, inkoopvoordelen en efficiëntere en professionelere advertentieverkoop zorgen ervoor dat Beurs.nl direct positief gaat bijdragen aan het resultaat. 

De site was in handen van uitgever New Skool Media. “Beurs.nl is een prachtig merk met veel potentie, maar het past beter in het portfolio van IEX Group. Daar kan het verder groeien, terwijl het product inmiddels minder goed binnen onze portfoliostrategie past”, aldus Erwin van Luit, CEO van New Skool Media. 

Peter van Sommeren, CEO van IEX Group: “Wij zijn verheugd om met Beurs.nl onze portfolio verder uit te breiden en ons markleiderschap en positie op de advertentiemarkt te versterken.” 

Beide partijen hebben besloten geen mededelingen te doen over de voorwaarden van overname. 


Over New Skool Media

New Skool Media is een uitgever van special interest magazines. In het portfolio zitten onder meer Elsevier Weekblad, delicious, Vorsten, Truckstar en Fiets. Met de merken bereikt NSM ongeveer drie miljoen Nederlanders. 

Over IEX Group N.V.

IEX is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot een van de meest gebruikte informatiebronnen van beleggend Nederland. IEX Media is een innovatief cross-mediaal bedrijf met een breed portfolio aan titels. Via de verschillende channels worden 1,5 miljoen particuliere beleggers in Nederland en België bereikt. Elke maand bereiken wij met ons Professional Channel 55.000 beleggingsprofessionals.

 

Voor nadere informatie:

 

New Skool Media

Nathan Vos, woordvoerder

e-mail: nathan.vos@newskoolmedia.nl

 

IEX Group N.V.

P. van Sommeren

Telefoon +31(20) 435 21 70

e-mail: ir@iexmedia.nl