IEX Group N.V. neemt Trilab over

Persbericht

Amsterdam, 30 augustus 2016

 

IEX Group N.V. (hierna “IEX Group”) maakt de overname bekend van IT-dienstverlener Trilab Advanced Solutions BV (hierna: “Trilab”). Trilab ontwikkelt, in nauwe samenwerking met haar opdrachtgevers, zeer uiteenlopende online projecten zoals (responsive/mobiele) websites, webshops en webapplicaties.

Trilab is sinds 2000 betrokken bij IEX.nl en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de platforms die IEX Group exploiteert. De overname van Trilab past in de groeistrategie van IEX Group. Door de overname krijgt IEX Group volledig controle over haar IT processen en projecten. 

IEX Group heeft een leidende positie op het gebied van online beleggersinformatie in Nederland en België. Hoewel het overgrote deel van de bezoekers deze informatie raadpleegt via de belangrijkste websites van de groep, neemt het belang van andere applicaties (bijvoorbeeld mobiel) snel toe. Met eigen software en applicatieontwikkeling verwacht IEX Group sneller op de veranderende wensen en het veranderende gedrag van haar klanten, voornamelijk beleggers, te kunnen inspelen.

De overname wordt voldaan in contanten, waarbij tevens een kleine uitgifte van aandelen IEX Group (24.500 aandelen tegen 4,08 euro) plaatsvindt. Naar verwachting zal de uitgifte van de aandelen in het vierde kwartaal van dit jaar plaatsvinden. De verwachting is dat de overname van Trilab een neutrale tot licht positief effect zal hebben op de winst per aandeel.

 

Rene van der Meijden (CTO, Trilab) : “Wij zijn verheugd om onze expertise toe te passen binnen IEX Group. Onder de paraplu van IEX verwachten wij de beleggingsinformatie van IEX steeds beter en via nieuwe informatie te kunnen ontsluiten.

Peter van Sommeren (CEO, IEX Group NV):De jarenlange, goede samenwerking met Trilab vormt een goede basis onder deze transactie. Als fintech-bedrijf heeft IEX ervoor gekozen de IT- en applicatieontwikkeling in toenemende mate in house te laten plaatsvinden.”

 

 

Voor nadere informatie:
IEX Group N.V.
De heer P.Th.B.M. van Sommeren
Telefoon + 31(20) 435 21 70
e-mail: ir@iexgroup.nl

 

Over IEX Group N.V.
IEX Group heeft een bereik van 1,5 miljoen beleggers, waarvan 1,25 miljoen in Nederland en circa 250.000 in België. IEX Group beschikt over sterke merken in de Nederlandse markt waaronder voor het particuliere segment – naast IEX.nl zelf – onder meer: Belegger.nl, DeBeurs.nl, Eurobench.nl, Participaties.nl en IEXGeld. Op de Belgische markt is IEX Group actief met Beursduivel.be terwijl IEXProfs zich richt op het professionele segment.

IEX Group heeft de ambitie om nieuwe (informatie-)producten en diensten te ontwikkelen en te ontsluiten richting haar beleggende achterban.

Meer informatie vindt u op www.iexgroup.nl

 

Over Trilab Advanced Solutions B.V.
Trilab ontwikkelt, in nauwe samenwerking met haar opdrachtgevers, zeer uiteenlopende online projecten zoals (responsive/mobiele) websites, webshops en webapplicaties. Haar doel is het verhogen van het rendement van uw online activiteiten. Trilab begeleidt haar klanten vanuit een jarenlange ervaring op het gebied van online ontwikkeling, een diepgaande kennis van de hedendaagse technologieën en een flinke dosis business sense. 

Meer informatie vindt u op www.trilab.com