MTY wordt IEX Group NV, leider in online beleggersinformatie

 

PERSBERICHT

 

 

Bussum, 5 november 2015

 

 

In aanvulling op het persbericht “IEX gaat naar de beurs”, dat hedenmorgen is gepubliceerd, informeert MTY Holdings NV middels onderstaand bericht haar aandeelhouders over de structuur van de transactie en de gevolgen voor MTY Holdings NV.

 

Speciaal dividend van 1 euro per aandeel

 

MTY wordt IEX Group NV, leider in online beleggersinformatie

 

MTY Holdings NV maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt over de verwerving van 100% van de aandelen van Belix BV, een vennootschap die zich bezighoudt met het verstrekken van online beleggingsinformatie en de exploitatie van leidende websites op het gebied van beleggingsinformatie.

 

MTY Holdings NV (hierna “MTY”), voorheen Witte Molen NV, beschikt sinds de verkoop van de diervoedingsactiviteiten aan Laroy Duvo (april 2013) niet meer over bedrijfsmatige activiteiten. Nadat in januari 2014 ook een groot deel van het onroerend goed werd verkocht, bestonden de activa van MTY voornamelijk uit onroerende goederen (in Meeuwen en Hongarije) en kasmiddelen. Bij de desinvesteringen van de activiteiten en onroerend goed is tevens aangegeven dat Directie en Raad van Commissarissen streefden naar een situatie waarin nieuwe activiteiten binnen de beursgenoteerde vennootschap zouden worden ondernomen.

 

MTY koopt 100% van Belix

Thans kan worden meegedeeld dat MTY aan dat streven invulling heeft kunnen geven door de voorgenomen overname van Belix BV. Belix is een holding maatschappij waarin de activiteiten van IEX Media en Value8 Media zijn ondergebracht. Deze activiteiten zijn in maart 2015 samengevoegd en zijn in de Aandeelhouderscirculaire nader toegelicht. Het management van de Belixactiviteiten wordt gevoerd door Peter van Sommeren (CEO IEX). De aandelen van Belix zijn in handen van Value8 NV (51%) en Free Media Group Holding BV (49%).

 

Uitkering vermogenspositie aan bestaande aandeelhouders MTY Het eigen vermogen van MTY bedroeg 892.000 euro per jaareinde 2014, ofwel 1,07 euro per aandeel, en bestaat voornamelijk uit het onroerend goed en liquide middelen. Per medio 2015 bedroeg het eigen vermogen 826.000 euro, ofwel 0,99 euro per aandeel. Het halfjaarresultaat bedroeg 66.000 euro negatief, ofwel -0,08 euro per aandeel.

 

Van grootaandeelhouder Value8 (85% van MTY) is in het kader van deze transactie een garantie verkregen op het neerwaartse risico beneden 800.000 euro ten aanzien van de waarde van het resterende vastgoed. Deze garantie biedt aan MTY de mogelijkheid om de huidige vermogenspositie aan bestaande aandeelhouders ten goede te laten komen. Voorstel is in dat kader om een dividend van 1 euro per aandeel aan de MTY-aandeelhouders uit te keren.

 

MTY wordt IEX Group NV

Ná deze uitkering zal Belix worden verworven tegen betaling van 2,8 miljoen nieuwe aandelen MTY. Tevens zal de naam worden gewijzigd in IEX Group NV. Op 16 december a.s. zal een Buitengewone Algemene vergadering van Aandeelhouders worden bijeengeroepen waarin de voorgenomen transactie ter goedkeuring aan aandeelhouders zal worden voorgelegd.

 

Tevens wordt voorgesteld om wijzigingen in bestuur en governance aan te brengen. Het voornemen bestaat om de structuur te wijzigen en een one-tier board te vormen. Dat betekent dat in plaats van een Directie én een Raad van Commissarissen er een bestuurscollege zal bestaan met uitvoerend bestuurders (executives) en niet-uitvoerend bestuurders (non-executives). In dat kader wordt het aftreden voorgesteld van mevrouw Koopmans en de heren Van Dam en De Vries.

Tevens wordt voorgesteld te benoemen tot de one-tier board: de heren Van Sommeren (uitvoerend), Veldhuyzen van Zanten (niet-uitvoerend), Hettinga (niet-uitvoerend) en De Vries (niet-uitvoerend). De heren Van Sommeren en Veldhuyzen van Zanten zijn reeds jarenlang betrokken bij IEX en uit dien hoofde thans aandeelhouder van Belix. De heren Hettinga en De Vries maken tevens deel uit van de Raad van Bestuur van Value8, zowel aandeelhouder van MTY als aandeelhouder van Belix.

 

Nieuw groeiperspectief: dienstverlening aan beleggers

Directie en Raad van Commissarissen zijn verheugd dat voor aandeelhouders MTY Holdings een nieuw groeiperspectief is gecreëerd. IEX Group is marktleider op het gebied van online beleggersinformatie met een bereik van 1,8 miljoen beleggers, waarvan 1,5 miljoen in Nederland en 0,3 miljoen in België. IEX Group is winstgevend en de combinatie van de activiteiten (het samengaan werd eind maart 2015 bekendgemaakt) biedt ruime synergiemogelijkheden.

 

De groeistrategie van IEX Group zal gebaseerd zijn op de uitbreiding van de dienstverlening op beleggersgebied. Tevens worden initiatieven ontplooid om – inspelend op de groeiende behoefte bij Nederlandse en Belgische beleggers - ook aanvullende producten en diensten aan te bieden.

 

Over de financiële doelstellingen zal op een later moment worden gecommuniceerd. Directie en Raad van Commissarissen adviseren aandeelhouders MTY om kennis te nemen van de informatie zoals weergegeven in de MTY aandeelhouderscirculaire, alsmede de stukken voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 16 december 2015, te weten de agenda, de voorgenomen statutenwijziging, de toelichting en bijlagen.

 Download persbericht

 

 

MTY Holdings NV

Directie en Raad van Commissarissen

ir@mtyholdings.nl

www.mtyholdings.nl