IEX neemt Beursgorilla en Beleggen.nl over

 

Amsterdam, 17 september  2019

IEX Group N.V., de leidende partij op het gebied van online beleggersinformatie in de Benelux, is verheugd de overname van Beursgorilla en Beleggen.nl bekend te kunnen maken. Beursgorilla en Beleggen.nl waren in handen van uitgever Finance Network. Beursgorilla is een beleggingsportaal met een grote schare trouwe bezoekers. De site is inmiddels meer dan 15 jaar actief. Beleggen.nl is sinds 2013 actief op het gebied van financieel nieuws en koersinformatie.

 

Strategie IEX Group

De overname van Beursgorilla en Beleggen.nl past in de strategie van IEX om zijn positie als grootste beleggingsinformatieplatform in de Benelux verder uit te bouwen. Schaalgrootte, inkoopvoordelen en efficiëntere en professionelere advertentieverkoop zorgen ervoor dat beide sites direct positief gaan bijdragen aan het resultaat.

Directeur Sieto de Vries

"Beide titels vormen al jaren een belangrijke pijler in de portfolio van Finance Network. We hebben afgelopen jaar besloten om ons volledig te richten op vergelijkingen van verzekeringen en geldzaken, zoals sparen en lenen. Daarmee passen beide portalen niet langer binnen onze strategie. Met IEX hebben we een zeer geschikte partij hebben gevonden die enerzijds zorgt voor continuïteit en anderzijds investeert in verdere groei van de portalen".

Peter van Sommeren, CEO van IEX Group:

“Wij zijn verheugd om met Beleggen.nl en Beursgorilla onze portfolio verder uit te breiden en ons markleiderschap en positie op de advertentiemarkt te versterken.” 

Beide partijen hebben afgesproken geen verdere mededelingen te doen over de voorwaarden van overname. 

 


 

Over Finance Network

Finance Network is een online mediabedrijf met een uitgebreid portfolio aan financiële websites en beleggingssites. Sinds 2006 ontwikkelt, beheert en exploiteert Finance Network diverse portalen op het gebied van personal finance en beleggingen.

 

Over IEX Group N.V.

IEX is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot een van de meest gebruikte informatiebronnen van beleggend Nederland. IEX Media is een innovatief cross-mediaal bedrijf met een breed portfolio aan titels. Via de verschillende Channels worden 1,5 miljoen particuliere beleggers in Nederland en België bereikt. Elke maand bereiken wij met ons Professional Channel 55.000 beleggingsprofessionals.

Voor nadere informatie:

Finance Network
S. de Vries
Telefoon +31 (40) 246 79 69
e-mail: 
info@financenetwork.nl

 

IEX Group N.V.
P. van Sommeren
Telefoon +31(20) 435 21 70
e-mail: 
ir@iexgroup.nl