IEX Group: forse groei abonnementen

 

Hoogtepunten Trading update: 

•IEX Media: omzet media-exploitatie in lijn met de verwachting

•IEX Premium bereikt 4.000 abonnees

•IEX Bitcoin bereikt 750 rekeninghouders

Naast de continuering van de bestaande media-exploitatie heeft IEX in 2017 twee nieuwe business pijlers toegevoegd. 

IEX Media: stabiele omzet traditionele business

IEX Media is het traditionele media-exploitatie bedrijf (anno 1998) dat marketing communicatie mogelijkheden biedt aan adverteerders. De media-omzet zal in 2017 naar verwachting vergelijkbaar zijn met de omzet in 2016. 

IEX Premium: forse autonome groei abonnementen 

Sinds juli biedt IEX haar leden de gelegenheid om een IEX Premium abonnement af te sluiten tegen betaling. Door de overname van Tostrams Groep, de conversie van abonnementen op Beleggingsexpres en een forse autonome groei van meer dan 2.000 abonnees passeerde het totale aantal betalende abonnees eind november 2017 de grens van 4.000. Het aantal abonnementen groeit dagelijks. De uitbreiding en verdere commercialisering van deze dienst zal ook in 2018 een speerpunt zijn. Met IEX Premium hebben beleggers exclusief toegang tot eerste klas online beleggingsinformatie, tips van experts en een tweewekelijks beleggingsmagazine.

IEX Bitcoin eerste stap in aanbieden financiële producten

Sinds 19 september jl. biedt IEX haar leden de mogelijkheid om een IEX bitcoinrekening te openen. IEX Bitcoin is de eerste stap in de strategie voor het aanbieden van meer financiële producten. Geholpen door een onstuimige koersontwikkeling van de cryptomunt werden in de eerste maanden 750 rekeningen geopend, waarop beleggers kunnen handelen in bitcoins. Met IEX Bitcoin laat IEX  zien dat zij in staat is om nieuwe producten succesvol te koppelen aan haar platform en te ontsluiten voor haar leden. Het streven is om in 2018 het aantal financiële producten uit te breiden. In het kader van de financiering van de groei wordt mogelijkheid van uitgifte van een obligatielening onderzocht.

IEX ziet goede mogelijkheden om de komende jaren te groeien en het platform van 1,5 miljoen beleggers van kwalitatief hoogwaardige informatiediensten en producten te voorzien.