IEX maakt succesvolle start met bitcoinrekening

Beleggingsspecialist IEX Group N.V. (IEX) toont de koers van bitcoin al sinds 2013 op haar websites. De waarde van de cryptomunt overschreed begin 2017 voor het eerst een marktkapitalisatie van €25 miljard. Het bereiken van deze psychologische mijlpaal vormde het startschot voor IEX om te onderzoeken hoe zij haar leden op een verantwoorde wijze toegang kon bieden tot de handel in bitcoin.

Voor het aanbieden van een bitcoinrekening is IEX een samenwerking aangegaan met fintechbedrijf Bitmymoney B.V. Met de rekening kunnen beleggers via de vertrouwde IEX website op een veilige en gemakkelijke manier bitcoins of fracties van bitcoins kopen en verkopen. Na een succesvolle pilotfase is de rekening nu voor alle 1,5 miljoen bezoekers van IEX toegankelijk. 

De samenwerking met Bitmymoney past in de strategie van IEX om nieuwe informatiediensten en producten te ontwikkelen en deze te ontsluiten richting haar beleggende achterban.

Jean-Paul van Oudheusden, COO van IEX: “Naar de mening van IEX onderscheidt het product van Bitmymoney zich op het gebied van veiligheid, gebruiksgemak en dienstverlening.”

Robert-Reinder Nederhoed, CEO van Bitmymoney: “Bitcoin en blockchain maken nieuwe business modellen mogelijk. Bitcoin is een nieuw, wereldwijd financieel systeem. IEX maakt met deze stap dit systeem toegankelijk voor haar beleggers.” 

Het productaanbod van IEX Bitcoin zal in 2018 worden uitgebreid met een select aantal leidende cryptomunten waaronder ethereum.

Beleggen in bitcoin en andere cryptomunten is uiterst speculatief. De koersontwikkeling gaat gepaard met grote schommelingen.

 

Voor nadere informatie:

IEX Group N.V.

J.P.A van Oudheusden, COO

Telefoon +31(20) 435 21 70

e-mail: ir@iexgroup.nl

 

Over IEX Group N.V.

IEX Group heeft een bereik van 1,5 miljoen beleggers, waarvan 1,25 miljoen in Nederland en circa 250.000 in België. IEX Group beschikt over sterke merken in de Nederlandse markt waaronder voor het particuliere segment onder meer: IEX, Belegger, DeBeurs, Eurobench, Participaties en IEXGeld. Op de Belgische markt is IEX Group actief met Beursduivel. Met IEXProfs zich richt op het professionele segment. Meer informatie vindt u op www.iexgroup.nl.

 

Over Bitmymoney B.V.

Bitmymoney helpt sinds 2013 mensen op een gemakkelijke en veilige manier bitcoins te bezitten. Bitymymoney is onderdeel van Biccur, een blockchainbedrijf dat mede is gestart door de oprichters van Fox-IT. Meer informatie vindt u op www.biccur.com.