Jean-Paul van Oudheusden maakt overstap naar IEX Group

De komst van Van Oudheusden is een belangrijke stap in de uitvoering van de strategie van IEX Group. Die strategie is gericht op het versterken van IEX als fintech platform en het aanbieden van aanvullende informa-tiediensten die inspelen op de groeiende behoefte bij Nederlandse en Belgische beleggers aan innovatieve, trans-parante en betaalbare producten en diensten. Het voornemen bestaat Van Oudheusden te laten toetreden tot het Bestuur van IEX Group.

Van Oudheusden begon na zijn studie econometrie aan de Erasmus Universiteit als management trainee bij ABN Amro. Na drie jaar werkzaam te zijn geweest op de afdeling Vermogensbeheer werkte hij zich op de dealing room al snel op tot managing director Private Investor Products. Bij ABN Amro en het latere RBS was hij een van de drijvende krachten achter de introductie van de turbo en de AEX obligaties in de Benelux. In 2013 stapte hij over naar BinckBank waar hij als hoofd Business Development verantwoordelijk was voor de transitie naar een provisievrij verdienmodel en de shift naar mobiele gebruikers. Daarnaast begeleidde hij de migratie van de SNS Fundcoach portefeuilles naar Binckbank.

CEO van IEX Group Peter van Sommeren: ”Jean-Paul brengt een schat aan ervaring mee uit de bancaire wereld en van de financiële markten. Hij is daarom de juiste man om verdere invulling aan onze groeistrategie te geven. Door zijn komst verwachten we nu sneller  met nieuwe dienstverlening te kunnen komen om onze doelgroep beter te kunnen bedienen.”

Jean-Paul van Oudheusden: “IEX Group heeft een fantastische positie in de markt met een bereik van ruim 1,5 miljoen beleggers in Nederland en België. Het is een prachtige uitdaging om met het team IEX naar een volgende fase te brengen door aanvullende diensten en producten in de markt te zetten."

Download persbericht

________________________________________

IEX Group N.V.

P.Th.B.M. van Sommeren, CEO

Telefoon +31(20) 435 21 70

e-mail: ir@iexgroup.nl

 

Over IEX Group N.V.

IEX Group heeft een bereik van 1,5 miljoen beleggers, waarvan 1,25 miljoen in Nederland en circa 250.000 in België. IEX Group beschikt over sterke merken in de Nederlandse markt waaronder voor het particuliere seg-ment onder meer: IEX, Belegger, DeBeurs, Eurobench, Participaties en IEXGeld. Op de Belgische markt is IEX Group actief met Beursduivel. Met IEXProfs zich richt op het professionele segment.

IEX Group heeft de ambitie om nieuwe informatieproducten en diensten te ontwikkelen en te ontsluiten richting haar beleggende achterban.

Meer informatie vindt u op www.iexgroup.nl